فرانچایز امروزه بعنوان قالبی جهت فعالیت تجاری در بیش از ۱۲۰ صنعت مورد استفاده قرار گرفته و دامنه وسیعی از فعالیت های تجاری از جمله هتل داری، خدمات بهداشتی، خدمات مالی، مشاورین املاک، خدمات استخدام، و اعزام نیروی کار،رستوران داری و مراکز بدنسازی و غیره را در بر می‌گیرد. در این میان، بیشترین استفاده از این مدل تجاری در بخش رستوران انجام می‌پذیرد.

در این صفحه چه مطالبی خواهید خواند

فرانچایز

یکی از مهمترین قراردادهایی که در طول قرن بیستم در رشد و گسترش تجارت و به ویژه شتاب گرفتن فعالیت شرکت های چند ملیتی نقش مهمی ایفا کرده، قرارداد فرانچایز می‌باشد. در این قرارداد، صاحب یک تجارت بدون آنکه متحمل هزینه و ریسک زیادی جهت گسترش تجارت خود شود، در قالب قرارداد فرانچایز به فرد دیگری اجازه می‌دهد که با علامت تجاری و تجربه صاحب فرانچایز کسب و کاری راه اندازی نموده و در برابر برخورداری از تجربه،تخصص و علامت تجاری ، مبالغی را به صاحب فرانچایز بپردازد. بدین ترتیب، بدون اینکه هزینه مالی قابل توجهی برای صاحب فرانچایز ایجاد شود، او می‌تواند کسب و کار و در نتیجه درآمد خود را افزایش دهد، که این یک معامله برد برد محسوب می‌شود. در برابر، امتیاز گیرنده نیز ‌میتواند با استفاده از شهرت و تخصص و تجربه صاحب فرانچایز و بدون آنکه بخواهد کسب و کار خود را از صفر تجربه کند، مسیر رسیدن به سود و جذب مشتریان خود را طی می‌کند. امروزه فرانچایز در ایالات متحده و بسیاری از کشور های جهان تبدیل به ابزار اصلی جهت توزیع کالا و خدمات شده است.

فرانچایز-رسا

فرانچایز و همه چیز درباره آن

از روز های آغازین مدل تجاری فرانچایز تا دهه پنجاه و شصت قرن بیستم که اوج رشد فرانچایز در آمریکا بود، روند راه اندازی فرانچایز بسیار ساده بود. کافی بود که مالک یک واحد صنفی علامتی را در مغازه خود حاکی از واگذاری فرانچایز نصب کرده، یک آگهی را نیز در روزنامه ها منتشر نموده و این موضوع را اطلاع رسانی کند. در این صورت اگر متقاضی پیدا می‌شد که حاضر بود هزینه اولیه بابت فرانچایز بپردازد، کافی بود صاحب این فعالیت تجاری یک سری اسناد را آماده نماید که نشانگر اعطای اجازه استفاده از برند خود به متقاضی بوده و بعلاوه نشان دهد که در برابر هزینه عضویت و پرداختی دراز مدت از سوی امتیاز گیرنده، خدمات معینی را صاحب فرانچایز به امتیاز گیرنده اعطا می‌کند و با امضای این قرارداد، یک فرانچایز خلق می‌شد.اما از آن هنگام دو امر دستخوش تغییر شده است. اولین تغییر، رشد رقبا در هر فرانچایز است. این امر موجب گردیده که فرانچایز هایی که بدون برنامه ریزی کافی شروع به فعالیت نمایند، از دور رقابت کنار زده می‌شوند و در این میان بسیاری از امتیاز گیرندگان نیز آسیب ببینند. دومین امری که به وقوع پیوسته و وقوع آن از جهتی ناشی از وقوع پدیده اول و بخش دیگر ناشی از اطلاع رسانی و آگاهی عموم در خصوص وقوع این حوادث بود، رفتار های برخی از از صاحبان فرانچایزکلاهبردار بود. برخی صاحبان فرانچایز هزینه عضویت پرداختی  امتیاز گیرندگان را به جیب زده و فرار می‌کردند. دسته دیگری نیز هر چند دست به کلاهبرداری با چنین شیوه ای نمی‌زدند، از دادن آموزش و پشتیبانی از امتیاز گیرندگان خودداری می‌کردند. این عوامل موجب تصویب قانون در این زمینه گردید.

فرانچایز-رسا

فرانچایز امروزه بعنوان قالبی جهت فعالیت تجاری در بیش از ۱۲۰ صنعت مورد استفاده قرار گرفته و دامنه وسیعی از فعالیت های تجاری از جمله هتل داری، خدمات بهداشتی، خدمات مالی، مشاورین املاک، خدمات استخدام، و اعزام نیروی کار،رستوران داری و مراکز بدنسازی و غیره را در بر می‌گیرد. در این میان، بیشترین استفاده از این مدل تجاری در بخش رستوران انجام می‌پذیرد. در ایالات متحده صنعت رستوران نقش مهمی را در اقتصاد کشور ایفا نموده و موتور محرکه اقتصاد این کشور محسوب می‌شود.

در حوزه رستوران، مهمترین و معروفترین فرانچایز، مک دونالد است. مک دونالد نه فقط در حوزه فست فود، بلکه بطور کلی نماینده مدل تجاری فرانچایز محسوب می‌گردد. با استفاده از این مدل تجاری می‌توان انواع محصولات و خدمات را به دست مشتریان در اقصی نقاط جهان رساند، به طوری که تمامی مشتریان در هر نقطه از جهان که باشند کیفیت مشترک و یکسانی را در تمامی محصولاتی که تحت برند یکسانی هستند، مشاهده می‌کنند. بدین ترتیب امروزه فرانچایز ابزار قدرتمندی است که به کمک آن شرکتها می‌توانند به سهولت اقدام به بسط و گسترش فعالیت های خود کنند، بدون آنکه نیاز باشد تا شرکت صاحب برند مالکیت واحد های صنفی و عملیات صورت گرفته در آن را شخصا عهده دار باشد. و برای آنکه یک فعال تجاری بتواند واحد صنفی خود را به یک فرانچایز موفق تبدیل نماید، باید از نظر تجاری سه مولفه اساسی را در سیستم فرانچایز خود به وجود آورد: برند، سیستم سازی عملیاتی و سوم آموزش و پشتیبانی صاحب فرانچایز

 

برند: در بر گیرنده علامت تجاری و علائم خدماتی، شمایل تجاری، دکور و تمامی مراحل غیر مادی می‌گردد که به ایجاد تقاضا در بین مخاطبین منتهی گردیده و به امتیاز گیرنده اجازه می‌دهد که در وهله نخست مشتریانی را بدست آورده و متقابلا موجب پای ‌بندی و وفاداری مشتریان گردد.

 

سیستم عملیاتی: به عنوان عامل دوم وعده ادعایی از سوی صاحب برند را محقق کرده و به امتیاز گیرنده امکان می‌دهد تا با مشتری رابطه برقرار کرده و ایجاد وفاداری در مشتری را تداوم بخشد.

 

پشتیبانی و آموزش: تداوم پشتیبانی و آموزش به عنوان مورد سوم موتور محرکه رشد را فراهم کرده و به امتیاز گیرنده ابزارها و امکانات لازم جهت گسترش دامنه مشتریان و افزایش سهم خود از بازار را اعطا می‌کند.

 

یک سیستم فرانچایز که با موفقیت طراحی و اجرا شده، به امتیاز گیرنده این نکته را آموزش می‌دهد چگونه حداکثر مشتریان را جذب و در شبکه فرانچایز نگه دارد و این مشتریان را ترغیب نماید تا حداکثر محصولات و خدمات را تا جایی که توانایی دارند و در بیشترین تعدادی که در یک بازه زمانی امکان‌پذیر است، مصرف نمایند.

راز موفقیت یک فرانچایز در سیستم عملیاتی منظم و یک پارچه آن است نه صرفا کیفیت بالا محصولات و خدمات، به عنوان مثال مک دونالد به لحاظ کیفیت غذایی رتبه یک بازار نیست اما از لحاظ کارکرد یکپارچه نظم سازمانی از موفق ترین مجموعه های فرانچایز می‌باشد و  اگر محصول با کیفیت را کنار بگذاریم آنچه که موجب موفقیت یک فرانچایز می‌گردد وجود یک سازمان مناسب و انجام کار بصورت تخصصی است.

 

تمایز رسا در ارائه خدمات فرانچایز

  • استفاده از اساتید برتر و مشاورین متخصص در حوزه فراچایز
  • بیش از دو دهه تجربه موفق
  • ارائه بهترین سیستم راه اندازی، پیاده سازی و همچنین پشتیبانی
خدمات فرانچایز-رسا

نیاز مشتریان در فرانچایز و چرا رسا؟

در تبدیل یک فعالیت تجاری به فرانچایز، برخی از مشاورین اقدام به تهیه پکیج فرانچایز برای کسانی می‌نمایند که قصد راه اندازی فرانچایز را دارند، اما در استفاده از این خدمات باید دقت بسیاری کرد. برخی از تهیه کنندگان پکیج تنها کاری که می‌کنند صرفا کپی کردن اسنادی کلی است و استفاده از این افراد هیچ ارزش افزوده ای را برای متقاضی به دنبال ندارد، بلکه باعث ضرر و زیان حداکثری نیز می‌شود. این قبیل مشاورین معمولا خدمات خود را به کسانی ارائه می‌کنند که تجربه چندانی در حوزه فرانچایز نداشته و بدنبال آرزو و رویای راه اندازی یک فرانچایز، به دنبال کسانی می‌روند که به ظاهر یک پکیج کامل جهت راه اندازی فرانچایز را ارائه می‌کنند، اما در بلند مدت ساختار از بین رفته و فرانچایز با شکست مواجه می‌شود.

 

گروه مهندسین مشاور رسا با دو دهه سابقه فعالیت در امورحقوق تجاری علل خصوص حوزه فرانچایز فعالیت داشته و با تجربه و پشت سر گذاشتن پرونده های موفق در این زمینه و استفاده از اساتید برتر و مشاورین متخصص در حوزه فراچایز می‌تواند این اطمینان خاطر را به مشتریان خود بدهد که بهترین سیستم راه اندازی، پیاده سازی و همچنین پشتیبانی را ارائه داده و اصول و چارچوب هایی که باعث موفقیت دراز مدت فرانچایز شما می‌شود را رعایت و اجرا می‌کند.

 

مراحل راه اندازی فرانچایز-رسا

مراحل راه اندازی فرانچایز

                                     راه اندازی فرانچایز

گام های مورد نیاز جهت تبدیل یک فعالیت صنفی به فرانچایز

شاخص های اثربخشی محصول و دستاوردهای محصول

سود ناخالص
افزایش
میزان فروش
افزایش
تعداد مشتری
افزایش
بهای تمام شده کالا
کاهش
رضایت مشتری
افزایش
رتبه بندی در بازار
افزایش
عملکرد شعب
افزایش

درباره ما

گروه مهندسین مشاور رسا (شرکت راهبران سیستم آتیه) در سال 1386 با اعتقاد به اصل مشتری‌مداری، توسط آقای دکتر امیر شکاری و با پشتوانه علمی کارشناسان خبره دانشگاهی و صنعتی، با هدف ارائه خدمات در زمینه بهبود عملکرد سازمان‌ها، بنیان‌گذاری شد. این مجموعه در راستای ارائه خدمات تخصصی و آموزشی به سازمان‌های صنعتی و خدماتی، تا کنون موفق به اجرای قریب به 250 پروژه‌ در سیستم‌های مدیریت کیفیت و بهبود عملکرد در سطح ملی و بین‌المللی و برگزاری بیش از 200000 نفر ساعت دوره‌ی آموزشی مرتبط گردیده است.

راه های ارتباطی

آدرس:

تهران – خیابان سهروردی شمالی کوچه مهاجر پلاک ۳۴واحد ۱

کدپستی: 1555813515

تلفن:  86045213۸۸۵۱۷۲۶۸

 

دنبال کنید

ایمیل: [email protected]