چه کسی می تواند بهره مند شود؟
مهم است که یک سازمان در چه سطحی از کسب و کار فعالیت می کند، اما نوع مناسب استراتژی رشد می تواند کسب و کار را به سطح بعدی برساند.
استارت آپ ها
استارتآپها محتملترین کاندیداها برای به کارگیری استراتژی رشد هستند، بهویژه اگر توسط سرمایههای مخاطرهآمیز یا سرمایهگذارانی حمایت شوند که برای بازگرداندن سرمایههای خود اهمیتی به انتظار طولانی مدت ندارند حمایت شوند. شتاب و تمایل بیشتری برای دیدن اثرات رشد دارند.
اغلب اوقات استارتاپ هایی را خواهید دید که از استراتژی های رشد محصول استفاده می کنند، زیرا آنها معمولاً در لبه های ارائه محصول با محصولات نوآورانه هستند، اما به تعبیر دیگر تیم های ضعیفی که به دنبال تغییر جهان هستند درصد موفقیت پایینی خواهند داشت اگر ندانند چگونه باید رشد کنند. آمار ثبت شرکت های استارت اپی ار افول و شکست 78 درصد آنها بعد از یکسال خبر می دهد. و این به دلیل عدم آشنایی با روش و مراحل رشد سازمانی است.
کار و کسب های کوچک و متوسط
کسب و کارهای کوچک اغلب نمونه های درخشانی از رشد(طبیعی ) ارگانیک در عمل هستند.
از آنجایی که آنها یک استارت آپ نیستند، فرآیندها و تیم هایی را ایجاد کرده اند که به آنها اجازه می دهد تا از مرز شکست 2 ساله وحشتناکی که در بالا به آن اشاره کردیم، بگذرند و در تجارت باقی بمانند.با این حال، از آنجایی که آنها مانند یک شرکت سرمایه و پشتوانه عمیق و محکمی ندارند، باید در نحوه خرج کردن پول عاقلانه عمل کنند. شاید یکی از سخت ترین کارها در مدیریت رشد روش های خرج نکردن باشد. بنابراین، به احتمال زیاد کسبوکارهای کوچکی را خواهید دید که از استراتژی نفوذ در بازار استفاده میکنند و بر سر قیمت یا کیفیت با تعداد زیادی از کسبوکارها یا مشتریان تکراری رقابت میکنند.
مهم نیست که یک شرکت چقدر بزرگ می شود، همیشه جایی برای رشد وجود دارد.شرکتهای متوسط و بزرگ تر دارای پشتوانه معمولاً از مدل ادغام و اکتساب استفاده میکنند، زیرا پول نقد و منابع داخلی زیادی دارند که میتوانند به راحتی تیمها یا واحدهای تجاری اضافی را جذب کنند. اما آنها نیز خیلی از دام خرج بی برنامه دور نیستند برای خالی شدن یک سد هرچه قدر بزرک یک سوراخ کافیست. با این حال، به دلیل منابع داخلی بزرگ و استخرهای استعداد، آنها ممکن است از هر یک از استراتژی های رشد دیگر نیز استفاده کنند.
مثال های استراتژی رشد
استراتژی های رشد کارساز هستند، اما فقط حرف ما را قبول نکنید. تاریخ مملو از سازمانهای بیشماری است که به دلیل استراتژیهای رشد ثابت شده، مقیاسپذیر بوده و به موفقیت دست یافتهاند. بیایید نگاهی به برخی از موارد بیاندازیم.
نمونه ای از توسعه محصول
وقتی در مورد استراتژی رشد توسعه محصول بحث می کنیم، شرکت های کمی هستند که از موفقیتی که اپل در توسعه محصولات جدید به دست آورده است، پیشی بگیرند.نحوه استفاده از استراتژی رشد توسعه محصول، برای چندین دهه، اپل خود را به عنوان یک مبتکر منحصر به فرد تثبیت کرده است که به طور مداوم محصولات پیشرفته ای را تولید می کند که مشتریان دوست دارند.
آنها آی پاد را توسعه دادند که صنعت موسیقی را متحول کرد.
آنها آیفون را با انقلابی در صنعت گوشی های هوشمند توسعه دادند.
آنها آی پد را توسعه دادند که انقلابی در صنعت تبلت های شخصی ایجاد کرد.
اما همانطور که می بینید، اپل با ارائه محصولات جدید به مشتریان خود سابقه ای ثابت در قفل کردن موفقیت دارد.
نتایج
نتایج گویا و رسا هستند – اپل یکی از محبوب ترین برندهای روی کره زمین است و در نتیجه یکی از با ارزش ترین شرکت های تاریخ است.اپل نه تنها صدها میلیارد دلار ارزش دارد، بلکه آنها در سطح جهانی نیز پیروانی دارند.مشتریان محصولات خود را دوست دارند و در آینده نیز به خرید آنها ادامه خواهند داد.
نمونه ای از نفوذ در بازار
اوبر نمونه ای عالی از شرکتی است که استراتژی رشد نفوذ در بازار را به خوبی درک کرده و با استفاده از تقریباً تمام عناصر این نوع استراتژی، رشد را تسهیل کرده است. نحوه استفاده از استراتژی رشد نفوذ در بازار، اوبر یک برنامه ارجاع برای رانندگان ایجاد کرد که به آنها امکان می داد علیرغم فعالیت در بازار رقابتی پر از رقابت، به شدت آموزش وگسترش دانش یابند. رانندگان اوبر می توانند دوستان خود را به این پلتفرم معرفی کنند و به علاقه مندان اعتبار رایگان اوبر برای ثبت نام به عنوان یک راننده جدید ارائه دهند. هنگامی که آن راننده فعال شد، راننده ارجاع کننده پول نقد و اعتبار رایگان به دست آورد.
در مورد پیک ها هم همینطور بود.
هنگامی که پیک های موجود، رانندگان جدید را به پلتفرم ارجاع می دادند، راننده جدید پاداش نقدی هنگفتی دریافت می کرد که گاهی تا 2500 دلار ارزش دارد.در ازای آن، راننده ارجاع دهنده نیز همان سطح پاداش نقدی را دریافت می کند.
نتایج
این نوع برنامه ارجاع به اوبر اجازه میدهد تا به باشگاه پیک ها و رانندگان خود دسترسی داشته باشد و با سرعتی رشد کند که اکثر شرکتها هرگز تجربه نکردهاند.اوبر آنقدر سهم بازار را به دست آورد که شرکت های تاکسیرانی موجود اعلام ورشکستگی کردند و به اوبر این امکان را داد که نه تنها بازار حمل و نقل را کاملاً متحول کند، بلکه خود را به عنوان یکی از شرکت های لجستیک برتر جهان معرفی کند.
نمونه ای از توسعه بازار
نایک مترادف با رشد سریع در آن چیزی است که زمانی مقوله ای بود که شکستن آن بسیار دشوار بود.
نحوه استفاده از استراتژی رشد توسعه بازار
نایک خطراتی را پذیرفت که مانند هیچ شرکت پوشاک دیگری پیش از این ریسک نکرده بود. در روزهای اولیه نایک، این شرکت اساساً با پیشنهاد مایکل جردن قراردادی به ارزش 500000 دلار در سال، از سال 1984، منعقد کرد اسپانسر گران ترین مرد بسکتبال بودن هزینه بالایی داشت.
این معامله که در مجموع 7،000،000 دلار بود، به این معنی بود که نایک تقریباً تمام بودجه بازاریابی خود را صرف آن حمایت مالی می کرد.همانطور که مایکل جردن به تسلط خود در زمین بسکتبال ادامه داد، نایک در نتیجه حمایت مالی به رشد خود ادامه داد.
آنها به یک نام آشنا تبدیل شدند که منجر به یک سری حمایت های مالی دیگر شد و اثر گلوله برفی همچنان ادامه داشت – نوآوری و ریسک کردن.
نتایج
نایک اکنون نامی شناخته شده است و یکی از بزرگ ترین نام ها در ورزش است. آنها در اوایل ریسک پذیرفتند، سپس به این کار ادامه دادند، تا اینکه خندقی در اطراف خود ساختند که رقابت با آن بسیار سخت است.
مثالی از اکتساب، ادغام، استراتژی رشد مشارکت
فیسبوک که اخیراً برند و نام شرکتی خود را به متا تغییر داده است، در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به رشد نجومی دست یافته است.
نحوه استفاده از استراتژی رشد، ادغام و مشارکت
فیسبوک از استراتژیهای رشد مختلفی استفاده کرده است، اما مسلماً مهمترین آنها خرید شرکتهای فناوری امیدوارکننده مانند واتساپ و اینستاگرام بوده است.از آنجایی که این پلتفرمها در سطح جهانی طرفداران زیادی پیدا کردند، فیسبوک با خرید آن شرکتها و استفاده از آن پلتفرمها برای تبلیغ یکدیگر سرمایهگذاری کرد.
نتایج
متا اکنون بزرگترین مجموعه پلتفرم های رسانه های اجتماعی روی کره زمین است که تعداد کاربران فعال روزانه آن بیشتر از مجموع بسیاری از پلتفرم های رسانه های اجتماعی دیگر است.در نتیجه، این شرکت میلیونرهای بیشماری و همچنین تعداد زیادی میلیاردر را به خدمت گرفته است.
بهترین استراتژی رشد برای سازمان شما چیست؟
به سختی می توان گفت که بهترین استراتژی رشد چیست، زیرا هر کسب و کاری اهداف و مقاصد خاص خود را دارد و به همین دلیل، هر کدام باید پس از بررسی و مشاوره بهترین استراتژی رشد را برای خود به کار گیرند.قطعا مشاوران در انتخاب و هدایت این امر نقش پر رنگی داشته اند و خواهند داشت. زیرا بیش از شما در شرکت ها و شکست ها و پیروزی ها زیسته اند. و تجربه گوناگون و دانش بروز تری دارند استخدام چنین کسی در سازمان اگر غیر ممکن نباشد می تواند خیلی بعید و یا گران باشد.